Wednesday, June 11, 2008

Andalucia

Odkedy som prisla, alebo vlastne mozno este predtym, som planovala ist sa Gibraltar a zamavat Afrike. Oslovila som hadam 15 ludi a mnohi prejavili zaujem, ale ked prislo na lamanie chleba, tak vzdy vycuvali. A ked uz som sa pomaly vzdavala, tak sa konecne podarilo najst aspon dvoch dalsich nadsencov, ktori boli ochotni sa vybrat na juh Spanielska s mapou a stanom, bez vacsich planov, s cielom vidiet co najviac. A to sa nam aj podarilo. Pocas piatich dni sme videli tolko, ze som ani nedufala a splnil sa mi dalsi sen, videla som Afriku (aspon z dialky) a zazila svoj prvy a zatial jediny road trip:)

Z Alicante sme vyrazili vo stvrtok poobede. Prvy ciel - Granada. Ja som tam sice uz bola, ale Are a Laura nie, a kedze je to po ceste a maju tam skvele tapas, tak sme sa zastavili. Este pred cestou som nasla na nete par campingov, aby sme nesli uplne naslepo a spatne musim povedat, ze ten pri Granade bol zo vsetkych najlepsi. Taky malinky, rodinny, iba 3 km od mesta. Tak sme sa zacampovali a hura na tapas. Potom prechadzka nocnou Granadoupotom este aj dennou chvilku ale nie moc, lebo nas este cakala Malaga. Tam nikto z nas predtym nebol, tak sme sa viac motali, ale z tych par hodin sme videli skoro vsetko dolezite (aspon podla mapky, co sme dostali na informaciach). Spali sme pobliz mesta Marbella a v sobotu hura do ciela - Gibraltar. Celkom sokujuci bol ten prechod. Pomyselna ciara a za nou Britania... Ako vazne:ale zaroven aj spanielske uzucke pokrutene ulicky a ine typickosti... Take zvlastne to tam je a plne turistov samozrejme. My sme tam boli v sobotu, takze ak tam aj nejaky normalny zivot existuje, tak v sobotu poobede mali zavrete ;) Ale zato sme sa dostali autom az hore na tu skalu, videli jaskynu, opice neuveritelne zblizka (fotky co budu nasledovat nie su zoomovane, ale fotene na makro) a aj ked sme nestihli pevnost, ten vyhlad stal za to...Pocnuc nedelou sme sa zacali vracat, ale po ceste sme stihli este ranajky v Nerja, malebne mestecko zvane Salobrena, kde som sa nie a nie dofotit az nam vsetkym dosli baterky vo fotakoch :) Cabo de Gata, kde je nejaky mociarovy narodny park a teda velkoliahen komarov, ale zato fakt super drsny majak a mini turisticke mestecko San Jose na druhej strane toho poloostrovceka. Domov do Alicante sme dorazili spinavi a unaveni v pondelok, ale jednoznacne to stalo za to. Este aj pocasie nam aj napriek spociatku pesimistickej predpovedi prialo. Nebolo sice zrovna krasne (okrem Gibraltaru) ale prsalo iba raz a aj to pocas presunu. Takze celkovo 1*.
SalobrenaMajak na Cabo de GataA jeden z dovodov preco chcem mat domcek na pobrezi Andaluzie - NerjaPre detailov chtivych, mini mapka nasej trasy